woensdag 15 februari 2012

Democratie bestaat niet meer

In één van mijn eerste stukken van deze blog pleitte ik dat het Slowaakse parlement in staat was door middel van democratische legitieme handelingen de indoctrinerende regels en verdragen vanuit Brussel af te wijzen. Slowakije was één van de democratische obstakels van de Europese elite tijdens deze eurocrisis. Echter, in het Slowaakse geval bleken er destijds partijpolitieke redenen te zijn om de regering te laten vallen om vervolgens binnen een dag alsnog te buigen voor de regels vanuit Brussel.
Afgelopen weekend was het in Griekenland niet anders. Democratie in Europa? Het bestaat niet meer !

De Grieken MOESTEN afgelopen weekend van Europa bepaalde bezuinigingen doorvoeren om een noodlening te kunnen krijgen. En de uitslag van de "stemming" van gisteravond was te verwachten; het Griekse parlement stemde vóór de nieuwe bezuinigingen. Of deze maatregelen zullen werken en/of kunnen slagen doet er hier niet eens toe. Democratie is in het land van oorsprong tegengehouden tot aan de poorten van de ivoren toren in de vorm van het Griekse parlementsgebouw.De Griekse burgers zelf hopen nu zelfs op een revolutie a la de Arabische Lente. Wellicht dat de verkiezingen in april meer uitkomst voor de Grieken bieden?

Vanuit de "donatie-zijde" van de noodlening bekeken is er ook sprake van eenzelfde verhaal; de goedgelovige burgers in Europa slikken namens hun regeringen dat zij belastinggeld moeten overmaken aan de Grieken. De Europese elite houdt het volk een doemverhaal voor dat indien het fout gaat er rampzalige gevolgen zullen optreden. Ja! ; gevolgen voor die huidige politici en bankiers bedoelen ze uiteraard; die zullen door het boze volk worden weggevaagd en als ze een beetje pech hebben worden zij misschien zelfs opgehangen.

De algehele tendens is die van "laten we vooral het volk buiten spel houden". Toen de Griekse premier Papandreou destijds met het idee kwam van een referendum kwam, werd deze door de elite van Europese politici, bankiers en vernufte financiële markten verafschuwd. Het idee bleek, helaas, de weg naar het Dodenrijk voor Papandreou waarna de technocraat Papademos hem opvolgde.

Van de week was daar de uitstekende documentaire Tegenlicht. Een aanrader voor hen die meer willen weten over de wellens en wetens van het financiële systeem en de rol van zakenbank Goldman Sachs rondom Griekenland.
Wat in deze docu ook ter sprake kwam is dat de Europese elite zich niet kan veroorloven dat er
nóg een bail-out nodig is; namelijk die van de Europese Centrale Bank. Het is de private sector die moet bloeden en verliezen moet nemen zodat het IMF en de ECB buiten schot kunnen blijven ter voorkoming van nieuw neer te leggen belastinggeld en dús politieke zelfmoord. De elite moet in stand worden gehouden.

Tegenlicht schetst; het systeem is tot in de puntjes efficiënt corrupt,  Goldman Sachs is de parasiet van het systeem en het volk wordt uitgebuit."Geef het volk brood en spelen" geldt ook hier als de prima vergelijking; men moet vooral niet begrijpen hoe de wereld werkelijk in elkaar zit zodat het volk rustig blijft. De volgende grote trend is echter dat het volk in Europa de elite de deur wijst, de macht overneemt en vervolgens Europa afbrokkelt.



Tot slot het nieuws van de dag; Het dieptepunt van de huidige onderhandelingen met de Grieken betreft dat de Duitsers, Nederlanders en de Finnen willen dat de Griekse garanties ook ná de verkiezingen in april zullen gelden. Het wordt steeds gekker; het buitenland mag zich nooit mengen in de binnenlandse vrijheid van democratie. Wat valt er voor de Griekse burger nog te kiezen als er is afgesproken dat de bezuinigingsmaatregelen (pensioenkorting, ambtenaren ontslaan, lonen omlaag etc.) al vaststaan?

Kortom; democratie in Europa? Het bestaat niet!

Wordt vervolgd....

2 opmerkingen:

  1. Heej ben jij zo'n complotdenker? =P Het idee van democratie is nou juist, dat wij mensen uitkiezen die ons vervolgens vertegenwoordigen, zodat zij de beslissingen nemen waar wij geen zin in hebben of niet genoeg van af weten. En als je de gemiddelde Griek zn zin moet geven wordt er natuurlijk helemaal niet bezuinigd, maar dan worden ze uit de euro gekicked... Dus ze kunnen toch nog steeds wel beslissen op welke dingen wordt bezuinigd? En zoals altijd zijn de echte boosdoeners natuurlijk de banken, die verdienen aan schulden =P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. T is meer een betoog dat democratie in Europa niet bestaat; de referenda over de Europese Grondwet bijv in 2005 werd ook door de elite in de prullebak gelegd. De Verenigde Staten van Europa is een ideaal ten koste van de democratie :P

    BeantwoordenVerwijderen

ShareThis