donderdag 16 augustus 2012

Zilver ooit meer waard dan goud?

Recent heb ik een analyse over de ontwikkeling van de goudprijs geschreven, nu een kleine bijdrage over het kleinere broertje Zilver. Zilver heeft ongeveer dezelfde trend gemaakt in het afgelopen jaar als goud. Na het aflopen van de enorme rally tot aan mei 2011, is Zilver niet langer "hot". 
Zodoende is de GOLD-SILVER ratio gekropen naar 1:57, ofwel Zilver is 57 maal goedkoper dan goud. Maar blijft dit zo? Een videoanalyse.


Historisch gezien is de verhouding tussen Goud en Zilver namelijk ongeveer 1 op 15. Maar vanwege allerlei redenen is het mogelijk dat Zilver wellicht ooit net zo duur is als goud. Evenvoudig weg raakt namelijk de hoeveelheid Zilver op, zoals wordt uitgelegd in de onderstaande video.







2 opmerkingen:

  1. Soms is zilver nu al meer waard als goud kijk maar eens op www.olddutchcoins.com ik bedoel sommige munten zijn daar dik over de 2000 euro heen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je gelijk in http://www.antiekemunt.nl is ook zo'n site. Heb zelf ook goud zilver en investeer zelf ook in antieke munten en dan het liefst provinciale munten.

      Verwijderen

ShareThis