vrijdag 11 november 2011

Mundus Vult Decipi


Bekijkt u ten eerste het onderstaande filmpje;


Het filmpje is uiteraard een prachtige vertoning waarin Wouter Bos ontkent dat hij de ING bank over moet nemen, terwijl hij dit enkele dagen later toch moet doen. Oftewel, een prachtig voorbeeld van Bos met boter op z'n hoofd.

Zijn opvolger Jan Kees de Jager doet vervolgens zijn best uiterste best om Bos na te doen en te evenaren;

De Grieken gaan onze leningen mét rente terugbetalen .Juist ja.  Intussen weten we natuurlijk allang beter (als we dat overigens al niet wisten)

Een belangrijke constatering hier is; politici, bankpresidenten, analisten, economen en anderen spreken altijd vanuit hun functie. Politici spreken ten tijde van crisis altijd een taal waarin zij het volk, al dan niet met boter op het hoofd, moeten geruststellen. Wat dat betreft zijn hoogleraren en historici nog het beste in het geven van hun eigen mening, omdat zij enigszins onafhankelijk zijn; maar u moet altijd opletten naar wie u luistert zodat u vervolgens zelf een eigen mening over een bepaalde zaak kunt vormen.

De laatste weken is het echter zo dat we volledig worden platgebombardeerd met experts, economen etc. wat betreft de eurocrisis. Als u het graag zou willen dan kunt u praktisch de hele dag via radio en televisie naar het eurogedonder luisteren; te beginnen met de ochtendradioshows, vervolgens de nieuwsuitzendingen en tot slot 's avonds te eindigen met een actualiteitenprogramma als P&W.

Alleen nu dat de wolken steeds donkerder worden, en zo ook de analisten etc. die steeds somberder worden (zie bijv. eerste 10 min DWDD van 9-11-11) rijst de vraag; waar zijn de politici gebleven met de geruststellende woorden? Ze geven op zijn zachts gezegd niet bepaald thuis. De algemene burger is intussen crisismoe geworden van al dat gemodder en schreeuwt om een tij dat gekeerd moet worden. Kortom de politiek moet nodig gaan roepen; Italie hoeft helemaal niet gered te worden, de economie draait prima en ga zo maar door met dit soort kreten. Een recessie wordt de mensen aangepraat, dus waarom zou het andersom dan niet mogelijk zijn?
Mundus Vult Decipi.................. de wereld wil bedrogen worden....

wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

ShareThis